9.5. – 11.5.2025  

LES SAVEURS DE LA CAMPAGNE

Zažijte s námi chuť francouzského venkova. Jehněčí kýta, zapékané brambory se sýrem, poctivá uzená masa i dezerty, které voní Francií. Přijďte si vychutnat tradici, jednoduchost a eleganci na jednom talíři.

Vybrat si samozřejmě můžete i z našeho stálého menu.

Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

Těšíme se na vás!

Číst více
16.5. – 18.5.2025  

SPECIALITY Z GRILU

Vůně grilu, šťavnaté maso a dokonalé propečení. Užijte si poctivé grilování v podání naší kuchyně.

Vybrat si samozřejmě můžete i z našeho stálého menu.

Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

Těšíme se na vás!

Číst více
od 19.5.2025  

NOVÉ STÁLÉ MENU

Sezónní suroviny, nové nápady a osvědčené chutě. Objevte náš čerstvě sestavený jídelní lístek plný netradičních receptů.

Nové stálé menu od 19.5.2025

Číst více
7.6.2025  12:00 – 18:00

BUBLINKY FEST 2025

Zveme vás na pultovou degustaci nejlepších Frizzante, Pet-Nat a růžových vín České republiky.

Ochutnáte osvěžující frizzante, která okouzlí jemnými bublinkami, rosé, která zaujmou svou svěží ovocnou chutí a Pet-nat – naturální bublinky, vyrobené primárním kvašením hroznového moštu. Všechna vína prošla hodnocením soutěže JAROVÍN. Díky tomu Vám nabídneme to nejlepší, co česká a moravská vinařství vyrobila.

Vstupné pro jednu osobu 499 Kč, pro členy KRÁL VÍN České republiky 390 Kč. Vstupenky najdete zde: https://www.kralvin.cz/ruzovy-pisek

V ceně vstupného: neomezená degustace vín, různé druhy kanapek, e-Katalog a přírodní pramenitá voda Šumavský pramen.

Soutěž o nejrůžovější pár. I letos si s námi můžete zasoutěžit o rosé frizzante z Vinařství Vajbar.

Přijďte společně s námi objevit nová vína.

Těšíme se na vás!

Číst více
20.9.2025  18:00

5 • 4 • 1

5 chodů, 4 šéfkuchaři a 1 someliér. Gurmánský zážitek, na který jen tak nezapomenete.

Srdečně vás zveme na jedinečný gastronomický večer v Restaurant Chapelle v Písku, kde se 20. září 2025 spojí síly čtyř výjimečných šéfkuchařů. Každý z nich připraví jeden ze skvostných chodů degustačního menu, které doprovodí pečlivě vybraná vína od renomovaného someliéra Jiřího Markuzziho.

Tomáš Černý - charismatický šéfkuchař a spoluzakladatel pražské restaurace Dejvická 34, která nedávno získala tři čepice v prestižním průvodci Gault & Millau. Svou cestu začal v hotelu Ambassador, aby později získával zkušenosti pod vedením Vita Mollicy v michelinské restauraci Allegro hotelu Four Seasons. Sedm let vedl kuchyni v La Finestra in Cucina, kterou pozvedl mezi nejuznávanější italské restaurace v Praze. Své umění zdokonaloval na stážích v italském Il Piastrino a rakouském Landhaus Bacher, a spolupracoval s michelinskými šéfkuchaři jako Stefano Ciotti, Lucco Pompili či Moreno Cedroni. Kromě vaření se věnuje i vzdělávání dalších kuchařů a své nadšení pro gastronomii předává v kulinářských kurzech.

Petr Kunc - uznávaný šéfkuchař restaurace Salabka, který své mistrovství piloval po boku hvězdných kuchařů ve Spojeném království. Pracoval s osobnostmi jako Albert Roux, Tom Aikens či Giorgio Locatelli. Sedm let působil v Londýně, kde jako součást VIP cateringové společnosti Rhubarb připravoval pokrmy pro ty nejnáročnější klienty - od královské rodiny v Buckingham Palace, přes Wimbledon až po Olympijské hry 2012. Od roku 2013 své umění předvádí v Praze, kde po působení v restauracích V Zátiší a SOHO zakotvil v roce 2016 v Salabce. Zde se svým týmem vytváří současnou kuchyni, která je právem považována za skrytý klenot pražské Troji. Taktéž obdržel ocenění Gault & Millau - dvě čepice.

Dominik Unčovský - vítěz národního kola Bocuse d'Or 2023, jehož kulinářská cesta začala v Pražském kulinářském institutu, kde asistoval při tvorbě kuchařských knih Romana Vaňka a Zdeňka Pohlreicha. Jeho profesní dráha vedla přes prestižní podniky jako La Finestra in Cucina, Sansho a Mánes. Zkušenosti sbíral také v kuchyních horských hotelů v Alpách a Jeseníkách a na měsíční stáži v Indii. Jeho talent a inovativní přístup ke gastronomii mu vynesly nejen vítězství v prestižní soutěži Bocuse d'Or 2023, ale také pozici ambasadora Makro akademie.

Roman Dolejš - domácí šéfkuchař Restaurant Chapelle, jehož kulinářská cesta začala v italské kuchyni, ale jeho srdce si získala rozmanitost francouzské gastronomie. Po absolvování hotelové školy gastronomické získával zkušenosti v italských restauracích. Zlomový moment přišel v roce 1999 během stáže v Lyonu, po níž působil jako zástupce šéfkuchaře v restauraci La Perle De Prague. Díky tomu absolvoval řadu stáží v michelinských restauracích, které formovaly jeho kulinářský rukopis. Po sérii úspěšných angažmá v prestižních podnicích zakotvil v roce 2020 v Restaurant Chapelle. Jeho talent a preciznost byly oceněny čepicí v prestižním průvodci Gault & Millau.

O dokonalý soulad pokrmů s vínem se postará Jiří Markuzzi, renomovaný someliér s více než 25letou zkušeností v oboru. Své znalosti zdokonaloval na stážích v prestižních vinařských oblastech jako Toskánsko, Piemont, Bordeaux a Švýcarsko. Již 13 let se věnuje dovozu a distribuci italských vín do České republiky a před 7 lety založil úspěšnou společnost VINO MARKUZZI. Jeho expertíza a zkušenosti z gastro-someliérských večerů, kde spolupracoval s předními šéfkuchaři, zaručují dokonalé snoubení vín s každým chodem večera.

Více informací již brzy.

Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

Už se nemůžeme dočkat!

Číst více
15.9. – 21.9.2025  

CZECH MUSSEL WEEK 2025

Máme skvělou zprávu! 7. ročník Czech Mussel Weeku opět v naší restauraci.

Příliv chutí se blíží. Od 15. do 21. září 2025 vám naservírujeme tři jedinečné variace mušlí. A s naším voucherem 1+1 zdarma si tento gurmánský zážitek užijete dvakrát více.

    Stačí čtyři jednoduché kroky:

    1. www.czechmusselweek.cz
    2. Výběr naší restaurace (seznam zapojených restaurací bude zveřejněn během léta 2025)
    3. Online rezervace
    4. Stažení voucheru

    Pravá chuť moře na vás čeká.

    Těšíme se na vás.

    Číst více
    25.4.2025  18:00

    MALETICKÉ SPECIALITY

    Připravujeme pro vás ve spolupráci s Maletickou farmou gurmánský zážitek plný hovězích specialit – roastbeef, roládka, kroketa z trhaného žebra, rump steak i hovězí Wellington.

    Cena degustačního menu je 1 499,-Kč

    Doporučujeme včasnou rezervaci.

    Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

    Těšíme se na vás!

    Číst více
    18.4. – 20.4.2025  

    VELIKONOČNÍ MENU

    Jako tradičně pro vás připravujeme speciality spojené s velikonočními svátky. Těšit se můžete na polévku z medvědího česneku a špenátu, tradiční nádivku s kopřivou, jehněčí maso, králíka s brusinkami či na pečený mazanec s vanilkovou zmrzlinou.

    Vybrat si samozřejmě můžete i z našeho stálého menu.

    Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

    Těšíme se na vás!

    Číst více
    9.4. – 13.4.2025  

    CHŘESTOVÉ MENU

    Máme pro vás skvělou zprávu – sezona chřestu se blíží a naše kuchyně se na tuto delikatesu pečlivě připravuje!

    A pokud máte chuť na něco jiného, naše stálé menu je vám k dispozici.

    Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

    Těšíme se na vás!

    Číst více
    28.3. – 30.3.2025   

    VARIACE TATARÁKŮ

    Vaše oblíbené tradiční i netradiční tataráky opět v akci. Který si dáte?

    Podáváme s pečivem.

    Vybrat si samozřejmě můžete i z našeho stálého menu.

    Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

    Těšíme se na vás!

    Číst více
    21.3. – 23.3.2025  

    KOUZLO BRAMBOR

    Brambory tak, jak je neznáte! Pečené, smažené, grilované i v nečekaných kombinacích. Přijďte ochutnat a zjistit, co všechno tato skromná surovina dokáže.

    A pokud máte chuť na něco jiného, naše stálé menu je vám k dispozici.

    Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

    Těšíme se na vás!

    Číst více
    14.3. – 16.3.2025  

    PERLY MOŘE

    Nechte se svést chutí moře. Vychutnejte si s námi ty nejčerstvější mořské plody v podobě šťavnatých slávek, delikátních kalamárů, krevet či mušlí sv. Jakuba.

    Vybrat si samozřejmě můžete i z našeho stálého menu.

    Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

    Těšíme se na vás!

    Číst více
    7.3. – 9.3.2025  

    KŘUPAVÝ VÍKEND

    Vydejte se s námi na křupavou cestu kolem světa! Představíme vám ty nejlepší smažené speciality z různých koutů planety.

    Vybrat si samozřejmě můžete i z našeho stálého menu.

    Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

    Těšíme se na vás!

    Číst více
    28.2. – 2.3.2025  

    MASOPUSTNÍ HODY

    Oslavte s námi masopust tak, jak se sluší a patří! Čekají na vás všechny klasické zabijačkové speciality - od prdelačky až po jelítka. Dopřejte si pravou jihočeskou hostinu s řemeslně připravenými pochoutkami, naším kváskovým chlebem a domácí hořčicí.

    Vybrat si samozřejmě můžete i z našeho stálého menu.

    Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

    Těšíme se na vás!

    Číst více
    21.2 – 23.2.2025  

    ITALSKÝ VÍKEND

    Víkend plný italských specialit - vitello tonnato, neapolská pizza, lasagne Bolognese, telecí saltimbocca a na závěr tradiční italské tiramisu. Zkrátka Itálie na talíři.

    Vybrat si samozřejmě můžete i z našeho stálého menu.

    Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

    Těšíme se na vás!

    Číst více
    15.2. – 16.2.2025  

    ŘÍZKOBRANÍ

    Přijďte si užít dva dny plné těch nejlepších řízků! Připravili jsme si pro vás speciální výběr řízků z různých druhů mas ve 200g úpravě.

    Vybrat si samozřejmě můžete i z našeho stálého menu.

    Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

    Těšíme se na vás!

    Číst více
    14.2.2025  

    VALENTÝNSKÉ MENU

    Co může být krásnějšího než sdílet lásku nad talířem plným dobrot? Přijďte oslavit svátek zamilovaných s naším valentýnským menu.

    Cena menu 899,- Kč včetně skleničky Prosecca.

    Nabízíme dva rezervační bloky:

    První časový blok: 17:00 - 19:00

    Druhý časový blok: 19:00 - 22:00

    NUTNÁ PŘEDCHOZÍ REZERVACE I S VÝBĚREM MENU.

    +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

    Těšíme se na vás!

    Číst více
    7.2.2025  18:00

    FÚZE CHUTÍ III S ONDŘEJEM HUTNÍKEM

    Skvělá zpráva! Fúze chutí III už v únoru 2025. Spojení francouzské, asijské a české gastronomie v podání Romana Dolejše a Ondřeje Hutníka již potřetí v naší restauraci.

    Cena menu 2 499 Kč

    Kdo je Ondřej Hutník?

    Ondra začal svoji kuchařskou cestu ve Skotsku, kde získal zkušenosti v různých hotelech. Po návratu domů jeho kroky vedly do restaurace Maze, kterou v Praze otevřel šéfkuchař Gordon Ramsay. Jeho další štace byly například Čestr, Mandarin Oriental v Praze nebo prestižní Geranium v Kodani, který drží tři michelinské hvězdy. Svou lásku k asijské kuchyni si vybudoval během michelinské stáže v Šanghaji. Procestoval Hongkong, Tchaj-pej a působil také v asijské restauraci Sia v Praze. Můžete ho také znát z pořadu Souboj na talíři.

    REZERVACE na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

    Těšíme se na vás!

    Číst více
    31.1. – 2.2.2025  

    Z KOTLÍKU I Z GRUZIE

    Připravili jsme pro vás výběr těch nejlepších pokrmů z jednoho hrnce, kde hlavní roli hrají různé druhy šťavnatých mas. K tomu přidáme autentické gruzínské speciality a celý zážitek doplníme pečlivě vybraným gruzínským vínem.

    Vepřový eintopf, grenaille - německý hutný pokrm s masem a zeleninou

    Couscous Royale - tradiční severoafrický pokrm s kuskusem se třemi druhy masa - jehněčím, kuřecím a klobásou

    Mcvadi s hranolky - gruzínský špíz z vepřového a kuřecího masa, marinovaný v kořeněné směsi s čerstvými bylinkami a bílým vínem

    Kachní cassoulet, kváskový chléb - francouzský pokrm z bílých fazolí s konfitovanou kachnou, uzeným masem a klobásou

    Čachochbili, pita - tradiční gruzínské dušené kuřecí maso v omáčce z čerstvých rajčat, cibule a bylinek

    Vybrat si samozřejmě můžete i z našeho stálého menu.

    Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

    Těšíme se na vás!

    Číst více
    17.1. – 19.1.2025  

    VARIACE TATARÁKŮ

    Milujete tatarák na různé způsoby?

    Náš šéfkuchař Roman si pro vás spolu se svým týmem připravil malé překvapení.

    Na výběr budou 4 druhy - italský, francouzský, český a vegetariánský.

    Tartare di tonno s opečeným bílým toastem - tuňák, avokádo, šalotka, limetka, citron, brandy, balsamiko

    Tartare di vitello s opečenou bagetkou - telecí maso, kapary, parmazán, lanýžový olej

    Tartare de boeuf s hranolky - hovězí maso, dijonská hořčice, cornichon okurky, sambal oelek (chilli pasta), kapary, šalotka

    Klasický český tatarák s topinkami a česnekem

    Vegetariánský tatarák s pečivem - cuketa, řepa, brambory, chilli, petržel, pažitka

    Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

    Přijďte ochutnat, budeme se na vás těšit.

    Číst více
    20.12. – 21.12.2024  

    ÚSTŘICE, SLÁVKY A ŠNECI

    Nechte se zlákat výběrem čerstvých mořských plodů a tradičních francouzských šneků. Kromě víkendových specialit si můžete vybrat také z naší stálé nabídky.

    Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

    Těšíme se na vás!

    Číst více
    14.12. – 15.12.2024  Po celý den

    VÁNOČNÍ SPECIALITY PODLE MAGDALENY DOBROMILY RETTIGOVÉ

    Nahlédněte s námi do historických receptů přímo z první české kuchařky a objevte kouzlo vánočního stolování našich předků.

    K víkendové nabídce nabízíme také stálé menu.

    Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

    Těšíme se na vás!

    Číst více
    6.12. – 8.12.2024  Po celý den

    KLASIKA ČESKÉ KUCHYNĚ

    Česká kuchyně má své kouzlo, které si předáváme z generace na generaci. Přijďte společně s námi objevit taje tradičních receptů v moderním pojetí.

    K víkendové nabídce nabízíme také stálé menu.

    Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

    Těšíme se na vás!

    Číst více