Hodnoty naší restaurace, které se prostřednictvím našich služeb snažíme přenést na naše hosty, jsou kvalita všech surovin, rozmanitost chutí, využití lokálních dodavatelů, úcta k francouzské kuchyni a respektování historických hodnot. Celý tým naší restaurace vám pod taktovkou šéfkuchaře Romana Dolejše přichystá nevšední požitek, ať již díky skvělé gastronomii, párování s vínem či využití sezónních lokálních surovin.
Protože nám není lhostejná historie města, ve kterém se naše restaurace nachází a současně máme úctu k francouzské gastronomii, rozhodli jsme se naši restauraci pojmenovat Chapelle, tedy z francouzského překladu kaple / kaplička. Tato historická stavba, která je symbolem celé lokality, ve které se naše restaurace nachází, stojí hned vedle naší restaurace a pojmenovali jsme po ní i náš Hotel U Kapličky.
NÁŠ TÝM

ROMAN DOLEJŠ
Roman se původně věnoval italské kuchyni, ale ve chvíli, kdy objevil variabilitu francouzské kuchyně, věnuje se jí celým svým srdcem. Před 28 lety vystudoval hotelovou školu gastronomickou a několik let pracoval pod taktovkou šéfkuchařů v italských restauracích. V roce 1999 se vydal na stáž do Lyonu a posléze pracoval jako zástupce šéfkuchaře v restauraci La Perle De Prague – díky tomu absolvoval celou řadu stáží v mnoha restauracích, z nichž některé byly oceněny Michelinskou hvězdou. Po návratu působil jako šéfkuchař v několika prestižních restauracích, až v roce 2020 začal pracovat jako šéfkuchař v naší restauraci.
Romana baví experimentovat a jak sám říká: „Ve světě vidím, že se často kombinuje japonská, thajská, či jiná gastronomie s francouzskou a funguje to. Dřív by si člověk řekl, že kuchař je patlal, nebo jak se s větší oblibou říká, alchymista. Ale pokud to umí a ví, co s čím zkombinovat, je úspěch zaručen a mě ta francouzská baví kombinovat s českou a rakousko-uherskou“.
ADAM PLUŠČENKO
Adam vystudoval hotelovou školu a hned po studiu začal pracovat v českobudějovické restauraci Solnice. Ze Solnice se vydal brázdit evropské vody na lodi Antonio Bellucci*, kde měl první možnost přičichnout ke světovým gastronomickým trendům. Následovala dnes již rozrostlá flotila Viking River Cruises, kde pracoval dvě sezóny s mezinárodním týmem kuchařů. Když se vrátil zpátky do Čech, načerpal zkušenosti v několika restauracích v Praze, například v restauraci Mlýnec pod taktovkou šéfkuchaře Marka Šády, v restauraci V Zátiší nebo ve stále rozvíjející se síti restaurací Kolektiv. Po čase mu republika začala být malá, a tak vyrazil znova do světa, znova na palubu, tentokrát však na zaoceánské lodi Mein Schiff společnosti TUI Cruises. Po plavbě kolem světa zakotvil v Písku a těší se, až se s Vámi podělí o své zkušenosti.
Adam má rád středomořskou, ale i středoevropskou kuchyni a různorodé čerstvé suroviny, ze kterých vytváří svá čistá jídla silné chuti.
